Pengar styr i en galen värld. Frågan är om vi mår bättre om vi har miljonerna som många drömmer om ?

Många drömmer om att tjäna stora pengar. Många drömmer om att vinna på lotteri och spel eller göra aktieklipp. En del försöker sätta pengarna i något som ger lite bra avkastning. Pengar är något som snurrar runt i våran vardag. "Money talks" sägs de ju. Alla människor försöker hitta sin väg i denna galna värld och frågan är om vi egentligen vet vad vi håller på med. Igår hade jag lite funderingar i ett inlägg  om att finna lycka. Nu funderar jag på om det är så att man måste ha mycket pengar för att känna sig lycklig ???

Jag kan nog lätt säga nej ! Man behöver inte ha hur mycket pengar som helst för att måbra och känna sig lycklig. De finns många exempel på folk som har mycket pengar som har tappat fotfästet helt. Jag känner tex en kvinna som lämnade sin man för en annan för att han hade vunnit 20 miljoner på spel. I de fallet så trodde hon att pengar skulle göra henne lyckligare. Idag visar de sig att hon vill tillbaka till sin fd man för att den gubben hon har nu med alla miljonerna aldrig vill göra nånting. HAN VILL BARA HA PENGARNA PÅ HÖG OCH HAN BEKYMRAR SIG VARJE DAG FÖR ATT PENGARNA SKA TA SLUT.

När programmet Svenska Hollywoodfruar sändes på TV3 så sa ju Anna Anka att jag och min man Paul stressar och stressar varje dag och de såg ju så ut också. De visar ju bara på att mycket pengar inte är en förutsättning för att man ska kunna ta de lugnt. Mycket pengar kan också göra att omgivningen blir avensjuka och tar avstånd vilket kan leda till isolering.

Om man köper många prylar saker och lever med detta. De kan vara stort hus, bilar, stor TV, dyr Dator eller sommarstuga med mycket mark. Då kan ju detta givetvis vara roligt att ha råd med och äga, men de tar också mycket tid att underhålla och sköta och de leder ju till en stressigare vardag.
Vi lever i en galen värld ! Tidningarna innehåller ofta listor på vem som tjänar mest, bor i dom största husen eller vem som har sålt dom största våningarna.
Vad vill jag säga med allt detta ? JO, jag tror inte att pengar gör oss lyckligare. De gäller att måbra och vara glad för de man har. Trivsel och livsglädje kommer jag inifrån. 

Jag har en gång i livet tjänat 70 000 kr netto på en och samma månad. Sen finns de ett fåtal tillfällen i livet där jag har tjänat 30 och 35 000 kr netto under  en och samma månad. Jag kan inte påstå att jag dom gångerna har varit lyckligare än dom gångerna jag tjänar mindre. De har funnits perioder i mitt liv där jag har tjänat jätte lite pengar. Jag kommer inte ihåg om jag då mådde dåligt för just de. Mår jag dåligt så beror de oftast på något annat än pengar. Samma gäller när jag mårbra. Att tjäna mycket pengar kan få oss människor att måbra inget tvivel om de. Man kan ju göra så mycket mer när man har gott om pengar än vad man kan när man inga har, men mår man dåligt innombords så spelar de ingen roll om du har  pengar på banken. 

Ni vet säkert människor i eran omgivning som tjänar eller har tjänat mycket pengar. Jag tycker mig höra från var och varannan människa som har tjänat mycket pengar under perioder i sitt liv som säger att dom idag har högt blodtryck. Eller att dom drabbades av utbrändhet. Då kan man ju fråga sig om de var värt att jobba så mycket för dessa pengars skull ??? De kan ju bara dom som har drabbats av de svara på.   


 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE