Någon gång ska vara den första.

Även om man har gjort en sak flera tusen gånger och mer så finns de alltid en första gång. "Någon gång ska vara den första".

1. Första skoldagen.

Jag skulle börja ettan och de var i en skola som hette Rösebo. De var en liten skola uppe i Dalsland.
Jag minns inte så mycket, men jag vet när jag kom hem från skolan att jag sa till pappa att jag tyckte de var roligt.


Rösebo skola

Första praoplatsen.

Vi går raskt på första praoplatsen. Detta var inte första gången jag fick känna på hur de kan vara i arbetslivet. De hade jag nog gjort några år tidigare när jag var med pappa i stan och putsade skyltfönster. Men min första praoplats var brandstationen här i Vänersborg. Man kan väl inte påstå att jag fick känna på hur de kan vara att vara brandman något nämnvärt, men vi som var där fick  göra lite saker under kontrollerade former utan några som helst risker. Jag insåg i alla fall att brandmans yrket inte är som man kanske kan tro, något riskfyllt jobb. Skulle de minsta vara på väg att hända med dig som brandman så har man alltid en "backup" och han har en backup osv osv. De jag fick göra när jag var där var att sitta lite och trycka på knappar i en brandbil, släcka en eldsvåda med vatten och pulversläckare. Lägga en filt över en docka som man hade tänt på. Vi fick också åka upp några meter i stegen som sitter på brandbilen, rökdyka och sen var de än del rulla stora vattenslangar.
De var väldigt roligt dom fem dagarna jag var där och de bästa med alt var att jag var ensam kille bland 8 tjejer som också var där på prao.

Första jobbet.

De var någon sommar jag minns inte när, men gammal var jag inte. Jag var med pappa och putsade skyltfönster.
Senare lärde jag mig väldigt mycket om detta och jag tror att jag idag klarar att putsa vilka fönster som helst. Kanske är kaxig nu? 
Men jag tror de.


 

Första gången jag lirade pingis.

De minns jag ! De var när jag var hemma hos en klasskamrat som fyllde år. 8 år tror jag han fyllde ? De var alltså på ett barnkalas. Min klasskamrat hade ett pingisbord i sin källare och vi alla som var där lirade lite rundpingis. När jag kom hem frågade jag pappa om vi inte kunde fixa ett pingisbord här hemma också. De gick ganska snabbt så stog de något som liknade ett pingisbord ute i ett litet hus intill vårt garge. Mitt pingislirande började allstå hos en klasskamrat och sen fortsatte de ett bra tag och de är jag glad för !!!!!!!



 









Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE