Internet ? Google ? Facebook ? internet för mig ? internet om 10 år ?

Internet's framtid, hur ser den ut ? Själv har jag ingen aning jag har funderat mycket på hur våra internet vanor kommer att se ut om tio år. Kommer de bara att gå att betala räkningar via internet? Kommer alla att ha en internet omkoppling i mobilen som är på slagen dygnet runt ? Hur kommer dom övriga medierna i vårat samhälle se ut ? Jag tänker på Radio och TV. Jag själv tex tittar mer på youtube än på min TV. Jag tror inte jag är ensam om de, men undra hur de ser ut om tio år ?
Hur kommer nätet att se ut ?

Jag har också funderat på var är nätet och var är jag ? För mig är internet som rymden. Man har ingen aning om var den börjar eller slutar ? Hur ser de ut om tio år ?? Nätet är otroligt stort och de har öppnat nya vägar för många. Idag kan man visa upp sig och till och med bli kändis pga nätet. Kommer dessa människor som har blivit de att vara de om tio år också ?

Internet är också som ett enormt elektroniskt bibliotek. Du kan få reda på hur mycket som helst. Ingenting är egentligen censurerat. På den enorma sökmotorn Google kan man söka upp va skit som helst. Hur du effektivast tar livet av dig, hur man tillverkar egna bomber och även bra grejer som träningstips, mat recept och vill man köpa något vad som helst. Spikmattor, självförsvarsspray, datorer och allt annat som finns i denna galna värld som internet i allra högsta grad har varit med och format dom senaste 10 -15 åren.



Bara på Google kan man göra hur mycket som helst för att ta reda på olika information och de tar bara några minuter...


Vi kan stanna kvar vid Google som nog är de största som finns på internet...

  Google har mycket makt, mer pengar och kan mer än hur många andra som helst på internet de tror jag nog dom flesta är överens om. Med så mycket pengar och makt så kan Google bygga fantastiska tjänster eller farliga vapen. Google har enligt vad jag hörde på radion igår ambitioner att växa och bli ännu större. Mer pengar och ännu mer makt gör dom till giganter på nätet och lyckas dom så lär dom vara att räkna med om tio år också. Jag hörde även igår att Google sedan årsskiftet har  ett samarbete i säkerhetsfrågor med National securati agency som är den amerikanska motsvarigheten till de svenska FRA (förvarets radio anstalt).

De går att diskutera mycket kring google som företag. Man kan tex påstå att dom egentligen är världens allra största piratverksamhet. Dom hjälper oss att se en del film och tv repotage på youtube. Man tvångsövertar litteratur som ingen annan hävdar rättigheten till och lägger ut de på nätet i google books. Man kan också komma med påståendet att dom har rippat hela världen i google earth.

Jag tycker själv att de är fel att säga att google sysslar med piratverksamhet. Min känsla av de stora företaget Google är att dom gillar att hålla sig till lagen och dom är inga dumskallar. Du kan via Google hitta som jag tidigare skrev tidigare recept på bomber och beskrivningar på effektiva sätt att ta livet av dig och all möjlig skit. Men Google har ju egentligen enligt min mening inget med de att göra. De är ju de som finns på internet och Google finns ju där för att sortera all denna information utan att ha värderingar om de är rätt eller fel. Google är en fanatstisk sökmotor och dom tjänar enormt mycket pengar på detta.

Ska man vara  fascinerad av google eller ska vi vara rädda. De får du själv avgöra !
 Dom har makt, dom har pengar och dom har ambitioner om att förändra världen. De kan gå bra, de kan gå dåligt eller så blir de något mitt i mellan. Ska man vara rädd eller fascinerad? Jag är nog båda delarna....

Google VS Facebook

Gillar dom varandra eller är dom rivaler ? Facebook jämfört med Google spelar inte riktigt i samma "division". Google har enormt mycket mer makt  och dessutom mer pengar i omlopp än va Facebook har ändå gillar inte google Facebook. Dom ses som bittra fiender enligt  Andreas Ekström, författare till reportageboken "Googlekoden" och man kan undra varför ?

Enligt  Andreas Ekström som jag hörde på radion igår så  bygger Google på att internet ska vara flyktigt och organiskt. Vi ska gå från sajt till sajt och Google ska visa vägen och visa oss annonser medans vi gör denna resa mellan olika sajter. Man vill vara världens största mellanhand. Facebook bygger sin plats på att du ska kunna göra så mycket som möjligt på just Facebook. Du ska kunna chatta med andra, du ska ha din mailbox där och snart går de säkert att betala räkningar via ditt Facebook - identitet. De finns risk för att de blir ett eget internet och att alla går till Facebook när man har något att uträtta på nätet. 
Detta gillar inte Google. Det är enligt Google fel beteende som inte passar deras modell. Kan Facebook i framtiden hota Google ?????


 


Vad har internet betytt för mig ?

Jag har internet att tacka för ganska mycket. Jag hade säkert inte haft så mycket kontakt med vissa av mina vänner om inte internet hade funnits. Dessutom har jag ju tjänat en hel del pengar pga av detta fantastiska fenomen som internet faktiskt är. Alla dessa möjligheter som finns i Cyberspace är hur många som helst och de tar dagar och ibland veckor att sätta sig in i hur de man är intressarad av att lära sig fungerar. Denna bloggen såg en riktigt höjdpunkt i Januari månad där jag då tack vare internet och denna Danneblogg  tjänade 18 000 kronor. De är svårt att klara de igen. De krävs hårt arbete och sen måste man ha lite tur också. Men jag har aldrig sett detta med att jag sitter här vid min dator och skriver på internet som något jobb utan de är en hobby och kan jag tjäna något på de så är de bara roligt !  Det är inte de viktigaste av allt. 

Jag tillbringar mycket tid på nätet. De finns hela tiden nya saker att lära sig. Jag vill lära mig en ny sak varje dag om nätet. De låter inte så mycket, men ett år har ju 365 dagar och om ett år har jag då om jag lyckas lärt mig 365 nya saker om detta fantastiska Cyberspace, nätet eller internet ....

Möjligheterna är enorma de gäller bara att se dom.




Kram...





Per Gustavsson
04 April, kl. 22:03 | Blogg;

Jag undrar hur man tjänar pengar på sin blogg? har du några bra tips? kanske är läge för ett informativt videoinlägg?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE