Mitt favvocitat !

Lev i nuet ......

Varför är detta ett favvositat för mig ? De finns många orsaker till att jag tycker de är viktigt att leva i, och vårda nuet !

Jag tror på att man ska vara grymt fokuserad på nuet. För de är här och nu som de dyker upp möjligheter, problem hinder och lösningar. Att planera för mycket in i framtiden tycker jag ofta är helt meningslöst för vad som händer kan man inte exakt veta. Dessutom om man går och bekymrar sig för något som ännu inte har hänt och förmodligen så händer de inte heller, då förbrukar man den energi som man kommer att behöva när man hamnar i svårigheter.
Går man runt och oroar sig för saker som aldrig händer då orar man sig ju i onödan.

De är aldrig fel,  och man behöver inte skämmas över att man njuter av livets goda stunder fullt ut.
Man kan välja att inte bry sig om de finns andra människor som försöker förhindra att man njuter av livet. Ju mer vi uppskattar de vi har här och nu, ju mer uppskattar vi de som vi får av morgondagen och många bakslag uteblir också om man inte går runt och förväntar sig de värsta.

Många av dom människor som jag beundrar, ser upp till och gillar har just detta. Dom lever här och nu !
Jag försöker tänka på detta varje dag och jag har den senaste tiden försökt att tänka på de i varje situation som uppstår i vardagen.
 Hur många möten på jobbet har man inte suttit i och tänkt på bekymmer som man har hemma. Tänk va många gånger som man står/sitter brevid eller mitt emot en person och tänker på vad han eller hon tycker om mig istället för att vara närvarande i nuet och lyssna på vad personen verkligen säger.

Det är bra för kreativiteten att leva i nuet och de är lättare att njuta av livet fullt ut när man inte går runt och älltar de som har varit eller hela tiden planerar morgondagen.

LEV I NUET....Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE