Jörgen Persson och Jan - ove Waldner

Jag får aldrig nog av pingis. Nu sitter jag här och tittar på massa videoklipp med två som jag tycker är dom bästa pingisspelare som Sverige har haft.

Jan -Ove Waldner och Jörgen Persson har vunnit hur mycket stora turneringar som helst. Både Individuellt och tillsammans. Listan kan göras hur lång som helst, men jag väljer att plocka en del av alla helt makalösa prestationer som dessa två har åstakommit.

Jörgen Persson
Han vann sitt första stora mästerskap 1986. De var EM i Prage. Jörgen gick obesegrad genom den tävlingen. Han vann alla matcher han spelade i lag och singel. 

Jan - Ove Waldner 

Han har gjort så mycket så jag skulle få skriva hela natten om jag ska få med allt. Jag väljer att fokusera på två stora turneringar.

OS 1992
Waldner har själv sagt i en interjuv som svt gjorde för några årsen att han aldrig har tränat så hårt som han gjorde innan OS turneringen 1992. Waldner tappade bara ett set under hela singelturneringen. I finalen besegrade han Gatien från Frankrike.

VM 1997
21-0 i set !
  När J-O hade slagit in matchbollen mot Vlademir Samsonov i från vitryssland så gick han igenom singelturneringen utan att tappa set.
 Jag tror att om 100 år så kommer man att snacka om den där killen från Sverige som bland annat  vann ett VM utan att släppa ett enda set. De kommer aldrig att hända igen....

Jörgen Persson och Jan - Ove Waldner !

Jörgen och Jan -ove har genom åren både vunnit stora turneringar tillsammans och dom har även många gånger spelat finaler mot varandra.
Dom har bland annat möts i två VM finaler och en EM final. 1989 möttes dom i VM final, vann gjorde då J-O. 1991 spelade dom åter igen en VM final mot varandra då segrade Jörgen Persson. I EM 1996 Möttes dom igen i finalen då segrade J-O. För mig är de ingen tvekan Jan - Ove Waldner och Jörgen Persson  är dom klart två bästa spelarna som Sverige har haft.


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE